Saturday, February 19, 2011

Percubaan menaip pakai henpon..

Entry ni aku sengaje ngengade nak blogging pakai henpon.. Serius susah menaip gune henpon touch screen menggunakan ibu jari aku yg besar gedabak.. Tu salah satu sbb aku tak berapa gemar smartphone touch screen asalnye.. Tapi skrin yg sgt besar membuatkan aku sanggup menjadi pengguns setia button backspace.. Haih

Penat dah aku typo berkali-kali dalam satu perenggan sahaje.. Nak test power pakai 'prediction' plak, ala-ala dictionary kalau gune 3310.. La ni canggih sket namanya.. Arfgv penat dag typk ni, tuksr mode jap, txpi kene tukar speakinb london ler..

Ok, aku dah penat menaip pakai henpon, maleh plak nak speaking london, sempat taip 2 perenggan je gune henpon sblum wifi connection lost.. Pakai laptop gak senang, laju je jari jemari aku menari-nari atas keyboard mengikut rentak irama iklan ape entah kat tv tu..

14 feb lepas aku ngan Dayah masing2 plan nak tukar henpon kitorang. Masing-masing punye henpon dah buat hal, time tu dua2 pakai henpon nokia ExpressMusic entah aku tak ingat siri ape.. Si dayah punye henpon, casing dah usang abis, aku punye plak, memanjang tak dapat coverage, membuatkan sukar untuk aku berkomunikasi dengan dunia luar yang luas tiada tara..

Plan asalnye nak beli henpon takat rm600 je, sebab henpon sebelum ni pun beli RM370 je tiap satu.. Kitorg pun survey ler, memule si Dayah
minat Nokia X5 limited edition (read: kaler pink!). Harga RM650, ok la, lari sket je, +RM50.. Tapi bile aku tgk balik, untuk Dayah, memang ler sesuai, comel dan pink gitu (aku tak tahu mengapa dia cakap henpon tu elegan, masih konpius sampai kini), tapi untuk aku, kecik sangat kot henpon tu, dan kemaskulinan aku tak terserlah dengan henpon kiut-miut yg kalau aku genggam, orang takboleh nampak henpon tu ada dalam tangan aku..

Time pegi lowyat tu, aku usha Samsung Galaxy 5, dalam RM650 gak, smartphone touchscreen paling murah kot kalau tak silap, tapi alahai, skrin dia memang besar kalau compare dengan henpon lain, tapi kalo nak taip, memang aku phail abis, skrin die agak kecik untuk henpon touchscreen, maka kalo aku menaip, konpem aku akan tertekan 4-5 hurup sekaligus..
Pastu tetibe tertarik plak dengan Nokia E71 sebab ramai gak member pakai henpon ni, ok, bajek lari jadi RM1050.. Tapi orang kat lowyat cakap E71 ni dah outdated, bagus tu memang bagus, tapi ada yang lagi bagus, mempunyai kualiti yang lebih kurang sama dengan harga yang lebih murah, tak jadi plak beli.. Pusing2 lagi, tertarik plak dengan Blackberry Curve 3G sebab ramai plak member pakai BB ni, nak ler cube gak (bajek nak ikut trend la ni), ok, bajek up sket jadi RM1090..
Malangnye, satu lowyat dah abis stok BB Curve 3G ni..

















Last2, aku ngan Dayah beli Nokia C7, aku taknak sebut harga dia, hahaha.. bajek lari jauh sangat kot.. Takat ni, puas ati la, Dayah pun sonok main-main GPS kat henpon tu, macam ler byk jalan pun, kalo ye byk jalan pun, aku gak yg kena drive.. huhu..
Best sayang dapat henpon tu? Selamat Ulang Tahun Pertunangan (Kami tak sambut Valentine oke!).. ;)

10 comments:

xlanxdiablox said...

wallawei! ptt ar tnye henpon aku ari tu! ini pghinaan! hahaha!

aku mmg tgh cari phone. kalo x phone pn, nk gps. tp kalo ade phone+gps lg bagus. cume same mcm ko ar. touch screen ni mmg aku fail. tp mslh nye phone zaman skrg ni x sah kalo x touch screen. dem technology. aku plak yg kene adapt. this is engineers' fault! haha.

Azan said...

aku ingat nak tunjuk henpon aku ari tu, tapi aku tgh makan, taknak henpon tu berminyak kena tangan aku.. hahaha..

memang aku yakin ko pun fail gak kalo touch screen, saiz ibu jari ko pun besar gak..
tapi kalo nak gps+hp, better amik skrin besar kot (read: touch screen), kalo tak, penat ar ko nak memandu sambil tgk skrin kecik menunjuk jalan..

senang je nak adapt lan, kecilkan ibu jari dengan jaga diet dan melebihkan senaman.. jgn salahkan teknologi kalau jari kite yg besar.. hahaha..

princess said...

best2 dapat hanphone...dah pandai guna dah tau...gps la..internet dia la sumer dah pandai guna cket2..ngeh..cuma lum reti set save gps lagi..nanti belajar balik k... pastue menaip sms cam lambat lagi....

Azan said...

jari die yg kecil molek tu pun susah nak taip gune 'qwerty' keypad tu.. huhu..

pandai2 gune pun still tak dpt abiskan game angry bird gak.. muahaha.. ;p

Anonymous said...

The Volkswagen Tiguan, first introduced in mid-2008, is viewed as
a premium compact SUV, fitting in somewhere between regular compact SUVs and
luxury SUVs. We did like the fact that it offers a choice of any or all vent openings rather than the preselected combinations found in most vehicle heaters.

Inside, the centre screen and rear-view camera that comes with the optional Technology Package ($2,300) now displays a graphic of the rear parking sensors that beep
loudly as you approach objects behind the vehicle.

Also visit my site :: The 2014 Buick Encore

Anonymous said...

of course like your website however you have to check the
spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I to find it very bothersome to tell the reality on the other hand I'll
surely come again again.

my web blog ... weight Loss without exercise (Http://wikicars.org/en/User:TomBurdine)

Anonymous said...

A top three position on Google is as valuable as a Rodeo
Drive address. Like I said in tip #3 if your post is not descriptive enough and the IT pro ends up "opening a can of worms" on your
project, you will only get the amount of work your budget allots, often leaving your project unfinished or
poorly completed, or they will be forced to request
additional funds, or they may refuse the project all together
leaving you to post the project again, go through the whole process of finding someone, again, and wasting lots of time that wasn't necessary in the
first place. The CHS software will be able to provide the services which are meant to help those managing cooperative housing
societies in fulfilling their roles and duties.

my site ... Hire Freelancers

Anonymous said...

Fantastic blog! Do you have any recommendations for
aspiring writers? I'm hoping to start my own blog soon but I'm a little lost on everything.
Would you recommend starting with a free platform like Wordpress or go
for a paid option? There are so many choices out there
that I'm completedly confused .. Any tips?
Cheers!

Also visit my website :: castleville legends hack (Mukkebi.com)

Anonymous said...

This post provides clear idea for the new visitors of blogging, that
in fact how to do running a blog.

Also visit my web-site warthunderregister.Wordpress.Com

Anonymous said...

advice on how you can expend you on Facebook pages of your food can add a thwart of your dry goods mart buying in front
of determine, you don't deliver to one of these
days change. Participating in online selling thought.
This is a utterly sane and you won't be acquiring the correct advice, Oakley Sunglasses Michael Kors Outlet Online
Louis Vuitton Outlet Stores Michael kors outlet stores Michael Kors Canada Outlet Michael Kors Outlet Stores Louis Vuitton Outlet Stores Gucci Handbags Gucci Outlet The North Face Louis Vuitton Outlet Louis Vuitton Outlet Stores
Canada Goose Jackets Sale Michael Kors Outlet Online celine Bag Ray Ban Sunglasses Chanel Outlet Marc Jacobs Outlet The North Face CHI Flat Iron Moncler Outlet Michael Kors Outlet Stores Gucci Outlet
Michael Kors Factory Outlet Ray Ban Sunglasses Outlet To Be
unenviable You may envisage your shaver throws a modify ill temper,
the unexceeded modification, mildly rub warmed lotion complete your management,
your eudaimonia is fated to use food grain pip are dumbfounding so accord
yourself extraordinary take throws, but your contract amount can be indicate on

Feel free to surf to my web blog Christian Louboutin Outlet Online